25. nov 2014

Päris elu Mui Ne´s

Tegelikult on selline ekskursioonidevaba aeg reisil väga mõnus. Ja kuna me keegi ei naudi lõputut vedelemist rannas, siis otsustasime ühel päeval vaadata, milline siinne elu tegelikult välja näeb. Umbes 15 km eemal olevasse Mui Ne linna keskusesse sõitsime kohaliku liinibussiga.

liinibuss
Tegelikult on see imelik, kuivõrd vähe siin puhkavaid tuhandeid turiste huvitab elu väljaspool hotellide piirkonda. Kohalikus linnakeses ei märka me mitte ühtegi turisti.

Vana tõde on ju see, et kui tahad näha kohalikku elu, käi ära turul. Just nii me tegimegi. Siinse turu omapäraks osutus vajadus küürakil käia, sest terve turuala oli kaetud kilekatusega, mis oli tehtud muidugi kohaliku vietnamlase pikkust arvestades. Müüdi puuvilju ja riisi ja maitseaineid ja liha ja ehteid ja riideid ehk ühesõnaga kõike. Ja kui poodides on siin võimalik tingida, siis turul mitte. 


seapekimüüja

just selline segaduslik koos lipendavate katusekiledega oli turu üldilme
mitte päris kohane liikumiseks pikematele meestele:)
sealsamas turulettide vahel võis magamas näha ka tittesid
turuala servad nägid välja üsna prügimäe moodi. Kahjuks kasutatakse siin ka ohjeldamatult palju kilekotte.
Turult suundusime mööda kitsaid tänavaid kohaliku kalasadama poole. Kahel pool teed olevad majad andsid üsna hea pildi kohalikust elamisest. Vaesemad elamised vahelduvad rikkamatega. Pildistada ei tahtnud, sest kuna majad on kõik avatud, siis ei tundunud see ehk eetiline.

väikesed tänavad Mui Nes

Mui Ne
Jääauto sõidab randa
Kalasadamas käis vilgas elu. Hea soovitus puhkajatele - tasub sõita vahepeal hotellide mugavustsoobist välja ja vaadata, kuidas inimesed tegelikult elavad.

Mui Ne kohalik kalasadam, taga paistavad punased liivamäed.


Kommentaare ei ole: