16. aug 2009

Prantsusmaale! Promenaad








Ei saanud mina Haapsalus promeneerida, sest

1. Ma ei teadnud kuni selle kevadeni, kus seal see promenaad üldse on. (loe - väga piinlik).

2. Selleks ajaks, kui mulle see selgeks tehti, et kus ja kuidas see promeneerimine seal juba sajandeid käis, oli promenaad juba remondiks suletud.

Mis siis ikka, eile promeneerisime pool päeva Vana Euroopa uhkes suvituslinnas Nizzas mööda Promenade de Anglais´i ja saime kohvikus istudes osa ka Maarja taevaminemise püha auks korrladatud ilutulestikust. See tundus esialgu üsna hõre, aga kestis uskumatult kaua, vastupidiselt meie tulevärkidele, mis rohkem trahh-trahh-trahh, kõik õhku ja valmis. See siinne kestis pool tundi ja alles lõpus tuli tõsine tulemäng.
Ja tulemängu kõrvale sõin ära ühe ehtsa Prantsuse sibulasupi.
Inimesed olid ilmselt pidupäeva puhul kõik välja tulnud ja promenaadi äärsed kohvikud ja restoranid rahvast täis. Ja lisaks sellele oli kümneid üsna suuri seltskondi, kes kivisele rannaribale oma lauad-toolid-toidud vedanud ja seal pidutsesid.
Promenaad ise pikk ja minu tähelepanekud sellel jalutamisest järgmised. Siin on harjumatult palju väikeseid koeri! Ei, pildidl ei ole "daam koerakesega", vaid hoopis vanamees või härrasmees koerakesega, kusjuures imetillukesega. Eesti mehed, kui need koeraga üldse jalutavad, siis ikka sellise suurega! Ja nojah, pakse inimesi on siin ka vähe ja jooksjaid jälle palju....

Kommentaare ei ole: