3. märts 2022

Ümber saare tuur

 Kolmandal päeval on just paras aeg teha mõni väike ekskursioonike. Ja kuna me oleme äsja läbi lugenud kaks raamatukest "Minu Tenerife", siis ei saagi ju olla midagi loogilisemat, kui et sattuda firma Tenerife Kompass eestikeelsele saaretuurile. Tuurile saab registreerida internetist ja maailma globaalsus võimaldab seda, et Olavi, kes tuuri kohta täpsustavat infot saadab, asub ise hoopistükkis Saaremaal (pikemalt ei hakka sellel peatuma, loe tema raamat läbi :)).

Mugav buss korjab meid peale üsna hotelli lähedalt ja muretu tutvumine koos üle paarikümne aasta Tenerifel elanud giid Eesiga võib alata. Kindlasti on tuttvate hulgas rohkelt neid, kes Kompassi saaretuuril juba käinud ja ka neid, kes sinna veel satuvad. Seetõttu ei hakka ma tervet ringkäiku ümber jutustama, vaid panen siia üksnes mõned pildid sellest, mis mulle silma jäi. Ütlen kohe ära, et kui algul oli meil plaan hoopis auto rentida, siis ilmselt seda niitpeenikest mägiteed poleks me siiski tahtnud ise sõita, või kui oleksime, siis mina oleks kõrvalistmel kaotanud vähemalt pooled allesolevatest närvirakkudest ja ma isegi julgen arvata, et vanaisa poleks sellist sõiduvõimalust suutnud ühestki otsast nautida – aga bussijuht Jeesus sõitis edasi ja vahepeal tagasi ja mahtus kuidagi (ilmselt jumala abiga) isegi selle tee peale ära. 

Tee vulkaani El Deide juurest pisikese mägede vahel oleva küla Mascani on korralikult tähistatud, kuid siiski nii kitsas, et vähemalt bussist möödumiseks tuleb ka pidevalt tagurdada. Aknast välja vaadates on muidugi tore.




Hispaania kõige kõrgem mägi

El Teide on Hispaania kõrgeim mäetipp – 3718 meetrit ning maailma suuruselt kolmas vulkaan, mis viimati olla pursanud 1798. aastal. Buss viib meid kensti kahe kilomeetri kõrgusel oleva parklani, kus teeme väikese jalutuskäigu. Hoiatus, et siin on külm, ei pea sedakorda paika. Tuult ei ole ja kaasavõetud jope ei tundugi vajalik. 

Kunagine kraater


Kuradi sõrm


Minu pilku köidavad aga vulkaanilise mäe külgi katvad tundmatute lillede mütakad.

Kogu saare vesi tuleb mägedest. Ja veekogumises on oluline roll väga pikkade okastega Kanaari mändidel. Meie peatume ühe hirmus vana männi juures ja lisaks männile on peatumispaigas "kohustuslik" metsikute kasside söötmispaus :). 

Nii umbes 800 aasta vanune mänd.

Ümbermõõt 9 meetrit

Just nii pikad okkad.

See on üks selline turismifirma, kus kassid saavad sama toredalt tähelepanu kui inimesed :) (no nagu kodus)

Teekonnal jääb ette ka mitmeid kenasid koduaiapuid :)

Kevdiselt õitsevad mandlipuud. Keeruline on siin muidugi aru saada, mis see kevad on :)

Mandariinid


Avokaadod

Üks "väike" kummipuu

Ja üleelusuuruses võilillelaadsed maltsad.

Peamine kultuurtaim, mida siin kasvatatakse on aga hoopis banaan.

jätkub...

 

Kommentaare ei ole: