27. apr 2022

Nazaré

 Kalurilinnake ookeanikaldal, sadam, mereannid, liivarand. linna kõrgemast, kaljupealselt osalt on ilus vaade rannale ja all olevale linnale. Põikame sisse kirikusse, mille uks on ehitud lilledega. Võimalik, et see on näiteks mõni pulmadest jäänud kaunistus, ei tea. 




Vaade alla linnale

 

Pisikesed kitsad tänavad, tänavate kohal rippuvad pesud ja piki rannapromenaadi asuvad turismipoed ja kohvikud-restoranid, kus on ilmselt igal juhul garanteeritud värsked kalaroad.

Isegi nii kitsad tänavad :)

Ühel tänaval sellist kunsti.

Ilusaid uksi

Kohalikus riides kalur :)



Värske praetud kala.
 

Aga kõige silmatorkavamad on siiski traditsioonilisi rõivaid kandvad vanad naised (ja ka mõned mehed). Algul tundub, et sellist kohalikku rahvarõivast kannavad üksnes turumüüjad ja see on midagi, mis suunatud turistile vaatamiseks. Aga järgmisel hommikul selgub, et rannast tükk maad eemal on üks tädi tulnud niiviisi ka lihtsalt poodi saia ostma. Tore. Välja näeb see nii – ülestikku on 7 kroogitud lühikest seelikut, mille peal veel põlleke suure siidise slehviga tagumikul. Ja seelikute alt vilguvad pika säärega pitsilised aluspüksid. Mõnel õlgadel ja mõnel ka peas paistab olevat kootud villane rätik. Tädid nägid neis seelikutes välja üsna kopsakad, aga peab ütlema, et jalad olid kenad peenikesed :). Selline pidavat olema traditsiooniline kalurinaise rõivastus.





Kommentaare ei ole: