24. juuni 2023

Ameerika, 13. päev

Hommikul ärkame Buffalos. No me muidugi jõudsime siia ikka eelmisel õhtul. Ja kui te küsite, et kuidas meil see öömajade leidmine siin edeneb, siis jah, oleme iga öö ju erinevas linnas, booking.com on meid aidanud vaatamata sellele, et täiesti süüdimatult alustame autosõidu ajal hotelli või motelli otsimist alles umbes kell 17 õhtul. Kuna me püüame jääda pigem odavama otsa hindade juurde (esialgsete plaanide kohaselt oli meil Canadas ju öömaja olemas :)), siis algul tundub, et koht on kahtlane, aga lõppkokkuvõttes on kõik ok. Kuue inimese peale 3 tuba, milles on siis üks ülilai voodi või 2 laia voodit. 

Meie tüüpilised peatuspaigad, kas see pilt oli nüüd Buffalost või mitte, seda on raske meenutada, sest need kohad on kõik suht sarnased. 

Toas on siis kaks sellist laia voodit või üks veel laiem voodi.

 Buffalos saab meie esimeseks turismiobjektiks kunstimuuseum.

The Buffalo AKG Art Museum

Vanale muuseumihoonele on just juurde ehitatud suur klaasist kupliga vasakpoolne tiib ja veidi väiksem parempoolne. Juhuslikult loeme, et muuseum on pärast ümberehitust avatud päev enne meie külaskäiku :D. Samas vasakpoolne tiib polegi veel avatud. Võib arvata, et sinna paigutub just moodne kunst.

Muuseumi keskmine, vana osa.

Parempoolne tiib, kus on sisenemine, kohvik ja pood.

Vasakpoolne klaasosa polnud veel avatud.

Muuseumi kogud on suured ja väljas on peamiselt väga tuntud kunstnike tööd. Samas on muuseum just sellises suuruses, mille jõuab ilma väsimata läbi käia. On kõike – impressionismi, kubismi, sürrealismi, realismi jne...


Amedeo Modigliani 1918



Claude Monet 18875/76

Joan Miró 1924





Salvador Dali 1938

Kõiki kuulsusi ei hakka siia üles laadima, aga kunstielamus oli mõjus. Natuke hakkab tunduma, et meie hulgas olevatel meesinimestel hakkab kunstist nüüd ka isu täis saama :D.

Muuseumist üle tee on kunstiülikool, mille ees kasvavad punaste uduõitega põõsad, mis juba kuskilt varemgi silma jäid.

Niagara

Pärastlõunal aga ootab meid võimas looduse kunsti elamus – Niagara juga. No seda me plaanisime küll vaadelda Canada poolt, isegi hotell oli vaatega joale broneeritud, aga seekord siis sedamoodi :). Kuna joa lähedale autot parkida ei õnnestu, siis teeme mööda Niagara jõe kallast esmalt väikese matka, päeva sammud saab peaaegu kahekordselt täis. Vaatepilt on võimas ka USA poolt vaadates, kuigi vastaskaldalt on joad ilmselt veel võimsamalt mõjuvad. 



See valge sein seal tagapool on ka juga :)


Tagasi matkates teeme Niagara ääres väikese pikniku.



Edasi alustame sõitu järgmisesse linna.



Kommentaare ei ole: