28. märts 2008

slumm



Lipitud lapitud väikesed kuuri moodi sarad – siin elab rohkem kui kolmandik linna elanikest. Uskumatu, et igas sellises pisikuuris pidi elama umbes 6 inimest. Linn on miskitmoodi püüdnud ka nende inimeste elu parandada, siia on rajatud mingigi tänavavalgus ja ka telefonivõimalus. Ka umbes 35 kooli slummi lastele, aga asuvad nad ikkagi siinsamas. Tundub, et sellest keskkonnast välja rabelemiseks peab olema siiski väga nutikas. Ja uskumatu, aga giid räägib, et siingi on oma miljonärid. Ja vaatamata sellele ei koli nad siit ära – siin on nende võim ja siin teenivad nad raha neile armetutele vaestele teenuseid osutades.

Millega teenida miljon slummis? Väidetavalt on üks miljonär mees, kes osutab matuseteenuseid. Kuigi üdini vaesed, pidi pidulik ja väärikas matmine olema siinsele inimesele siiski nii tähtis, et selle tarvis vast pool elu raha kogutakse.
Ilmselt enamik slummis elavatest inimestest on töötud. Ja see on ka põhjuseks, miks siin on suur kuritegevus ja miks inimesed öösiti ringi ei liigu. Eks siis otsivad, kust mida võtta annab kõik need arvukad slummielanikud. Ausalt öeldes, ega nendega väga kohtuda tahaks. Teisalt pole ikka ka päris kindel, kas need inimesed oskavad-tahavadki teistmoodi elada.

Kommentaare ei ole: