22. märts 2011

Veel toidust

Olgem ausad, päevastest sündmustest on mul tõeline eemalseisja ülevaade, sest mäe peale ma ei läinud. Ilm oli lumesajune ja nähtavus väga vilets. Kuulu järele olid mõned lumelaudurid üldse ära eksinud ja 4 tundi jalgsi hotelli otsinud.

Küll panen kirja lühiülevaate õhtusest söömalauast kohas, kus langud juba mullu olid söömas käinud. See oli üks pisike hotellike Gudauris, mida peab Tbilisis arstina töötav kena proua Marina. Toitu oli liigagi rohkelt ja Marina käest pärisime ka üht-teist koostise kohta. Kõigepealt juba eilegi söödud hatšapuri ehk juustupirukas, mis oli väga maitsev. Siis maisijahust pätsikesed kohaliku juustuga, mida Marina ostab siitsamast lähedalt.

Maisipätsikesed

Kohalik värske juust, mis on üsna soolane.

Tumeroheline saiadele määritav ollus, mida tehakse järgmiselt: keedetakse värsked spinatilehed ära ja pigistatakse neist vesi välja. Seejärel peenestatakse, lisatakse erinevaid maitseaineid (koriander oli selgelt tuntav), soola ja veiniäädikat. Üks toitudes rohkelt kasutatav maitseaine on ka peenestatud kukerpuu (baburitsi) marjad.

Rahvusroog praekartul liha ja sibulaga (rammus rasvane :))

Praekartul sibula ja lihaga ning see imeline värske kurgi-tomati-sibula salat, mis on siin väga hea. Lõpetuseks veel šokolaadikooki ka.

Kommentaare ei ole: