22. märts 2011

Viimane päev mäel

Kokkuvõte sportlikest saavutustest:

OH ei kaota kindlameelsust ehk suuski alla ei pane. Tippsaavutuseks jääb mitu üles-alla sõitu tõstukiga ja väikesed jalgsimatkad mäest alla ja ka üles (oh).

AH sõidab alla mitmetest mägedest ning viimaseks päevaks ei valuta tal isegi jalad ülemäära palju. Igal allasõidul ostab AH enda preemerimiseks putkast ühe õlle, mille manustab ülessõidul tõstukis. Kuuldavasti paneb putkamüüja õlle juba letile kui teda näeb :) (see on umbes nagu ühe tuttava vanapoisi kirjeldus oma elust, kes kurtis, et Pargi poes tõstetakse sepik ja keefir enne letile, kui ta midagi küsida jõuab).

Langud ei kiitle, mida erilist nemad mäe peal teinud on - no nende jaoks see allalaskmine ju vilunud värk. Küll korraldab peatreener Jüri viimasel hommikul piljardilaual kahe lusika abil üleüldise kuiva õppuse, et kuidas ikka suuski käänata-väänata.

Langude langud teevad suurimaid eduamme. No üks neist ei suuda alla laskamata jätta ka kõrgeimatest ja punasematest radadest ja teine omandab viimaseks päevaks täiesti korralikud oskused, et asja nautida. Mariast ma mitte ei räägigi, temal on see asi kuidagi sündismisega vist kaasa antud.

Viimasel mäepäeval sööme lõunat kõrgel mäe otsas (2750m). Šašlõkk koos alõtšakastme ja värske salatiga, lõbus ja kena teenindaja Julia, kes oskab öelda "ma armastan sind" ning üsna hunnitu ning päikseline vaade mõnele veel kõrgemale ja paljudele madalamatele mäetippudele. Sellest ilust mul kahjuks pilte pole, lisan hiljem Jüri fotokast.
Päikest ja selget vaadet kestab täpselt niikaua, kuni sööme. Edasi on nagu noaga lõigatult kohal pilv ja udune nähtavus umbes kaks meetrit. Selline totaalne nähtamatus tabas mind enne ka teel, kui üksinda suusakeskusesse kõndisin. Ei ole eriti meeldiv kogemus, kui kõik on üks valge asi su ümber ja näed umbes 1 meeter.

Õhtusöögiks tegi peremees grillitud kala (beluugat), mis oli väga mmmm............... hea. Beluuga on Mustas meres elav tuuraliste sugukonda kuuluv röövkala.

Laual näeb see kena kala välja sedamoodi.

Ja kannuke veini ikka ka.

Lugesin, et Gruusias on ajalooliselt kujunenud nii, et kõiki liha- ja kalatoite teevad mehed ja muid sööke naised. Mehed siis oma kindžallidega hakkisid näituseks liha hinkaalide sisse.

Lõpetuseks väike lehvitus siit mägede kohalt pärismaalasele provva Kaburile, mis näitab et OH siin mitte kasutult ei istu.


Homme hommikul sõidame siit mägedest alla Tbilisisse, kas seal ka netti juhtub olema, pole teada. Hotelli soovitas meile perenaine Niina ja meil pole aimugi, mis tingimused seal olla võivad.

1 kommentaar:

kakamami ütles ...

Eks suusapuhkuse juurde kuulub ikka hea toit ka, nii et sina saad ilmselt oma naudingu sellest. Ja Victoria-vestile lisandub kindlasti hulgaliselt suusasokke ja muid Georgia kootud ....
Põnevaid elamusi Tbilisis ja kena kojujõudmist.
Küllap mõtled, et mis kakaja see siin kommentaarib. Eks sa mõtle edasi, kelle laste nimede algustähtedest see varjunimi koosneb.:)