29. juuni 2023

Ameerika, 17. ja 18. päev

 Otsustame, et kaks viimast ööd katsume olla Chicagos ja päeval veel ringi vaadata ja ka natuke shopata. Mida lähemale jõuame Chicagole, seda hämaramaks muutub, lõpuks on päike nagu mingi uhmane juustukera. Nii, 16. päeva lõpuks on meid tabanud Canada metsatulekahju tossupilv. Autost väljudes on tunda üsna korralikku kä'rsahaisu ja uudised ütlevad, et Chicagos ei tasu eriti välja minna. 

Esimese päeva pühendamegi ostlemisele, ehk siis ei kavatsegi nagu väljas olla. Kui teie esmaste huvide hulgas juhtub olema poodlemine, siis vähemalt selline odavama ja keskmise hinnaklassi kraam on siin ikka päris odav. Eriti kui sattuda mõnda outlet poodi. Ka toit pole kallis. Silma hakkab see, et ostjaid on justkui väga vähe, kuigi poed on hiigelsuured ja neid on kõikjal.

Kõik, mis sa ostad, topitakse igal juhul kilekotti, isegi mitmesse kilekotti. See näib üsna masendav. Poodides on kassa juures selline kilekotikarusell ja müüja topib pärast piiksutamist kõik kilekotti :(

Kuigi mul on alati ju poes kaasas riidest ostukott, ei võimalda selline süsteem isegi seda nagu pakkuda. Müüja sehkendab kõik ostud mitmesse kilekotti... Ja Ameerika on suur ja kotte on oikuipalju :( 
Toidupoes on ka tervisliku toidu letid lookas, aga kui vaadata, mida inimesed söövad, siis jah... hamburger, grillvõileib, rasvaküpsetis, tulimagusjook jne.

Ootamatult palju on ka toiduvärvilist toitu - siniseid kooke, prrr.

 Viimasel päeval on Canada toss veidi hajunud ja me läheme taaskord Chicago kesklinna, juba tuttavasse Millenium Parki. Täna on siin kontserdilaval ka suur orkester esinemas (Tšaikovskit mängitakse).


Viimasel pealelõunal Chicagos ostame jõgede tuuri, ja liugleme turismipraamikesega pilvelõhkujate vahel.



Jalutuskäik peale seda jääb siiski napiks, sest ähvardab vihma sadama hakata ja märgade riietega lennukisse ronida pole vist eriti mõnus.

Väga kaunilt looklev pilvelõhkuja.


Lipp ja lipuvärvides kaunistused on aukohal.

1 kommentaar:

KK ütles ...

Loen ühe eestlase, kes elab aastaid USAs, blogi ja ta väidab ikka ning alati, et Ameerikas peab teadma, kuhu sööma minna. Et on väga suur valik ja ei ole nii, et ainult ebatervislik :)