25. nov 2014

Inimesed ja majad

Pilte mul eriti siia lisada ei ole, aga panen kirja lihtsalt mõned tähelepanekud. Mis puudutab inimeste välimust, siis kahtlemata torkab esmalt silma see, et inimesed kannavad maske. Selliseid kahe kummiga kõrva taha käivaid maske võib osta absoluutselt igast poest, neid on lillelisi ja ruudulisi, mikihiirtega ja mõmmidega... Miks nad neid kannavad, jääb lõpuni lahti mõistatamata. Linnas võiks oletada, et põhjuseks on rolleriga sõitjate poolt tekitatud ving, eriti kui ise sõita, siis on see tõesti tuntav. Aga miks neid kantakse maal? Seal tundub, et seda teevad põhiliselt naised. Kas on põhjuseks lihtsalt see, et ei taheta oma nägu päevitada? Sel juhul ei peaks see mask ju vateeritud olema. Või kardetakse mingeid viirusi, linnugrippi? Aga miks on siis maskid põhiliselt naistel? Täna nägin ka vähemalt kolme naist, kellel olid käes paksud kindad, sooja on siin muide 34 kraadi:). No muud põhjust ei oska arvata, kui et tahavad kenade valgete kätega mehele minna, või tõesti kardavad pisikuid.

Valgest nahast peetakse ilmselt lugu, sest kohaliku spa hinnakirjas on kindlal kohal - naha valgendamine.


tavaline sõiduvahend on roller või mootorratas ja sõitjate arv võib olla vabalt ka näiteks 4

Vietnami lapsed kannavad koolivormi, aga põhjas ja lõunas tundus see pisut erinev olevat. Pioneerirätt on kaelas küll igal pioneeriealisel.


Vietnami inimesed on ilusad, saledad ja VÄGA väikesed:)

 Vaatamata soojale ilmale on siin kõik üsna paksult riides. Populaarne rõivaese on midagi pidžaamataolist ja muidugi see iseloomulik koonusekujuline palmilehtedest müts. (no kõigi eelnevate tradistsioonide kohaselt tuleb see meil kaasa tuua:))


Tundub, et vietnamlastel on vastupandamatu soov poodi pidada, sest absoluutselt iga maja ees on miski müügilett. Majad ise on aga kitsad ja kõrged. Ikka nii, et igale majale jääks paar meetrikest tänavaäärset pinda, kuhu on organiseeritud no umbes garaaži meenutav poekene või toidukoht. Selle taga on ilmselt eluruumid. Ja sellise kitsa kuid pika kujuga on ka uued majad. Väärib märkimist, et maja külgedel pole ka aknaid ja seda ka siis, kui kõrval maja ei ole.

Huvitav on see, et näiteks hanois, aga seda või märgata ka mujal, on tänavad niiöelda temaatilised. Kui tänavale põigates esimese maja ees müüakse kivikujusid, siis müüakse kivikujusid ka teiste selle tänava majade ees, ja kui teisel tänaval müüakse siidi, siis seda tervel tänaval. Või kui näed kusagil internetipunkti, siis võid kindel olla, et neid on vähemalt 5 tükki järjest.

Ilmselt on koduse arvuti olemasolu siiski haruldane, väikeste poistega täidetud internetipunkte on üsna palju.

Tuntavalt moodsam on elu Saigoni (Ho Shi Minh City) kesklinnas.

Veel üks kummaline komme - siin maal tehakse tähtsaid fotosid varem ette. Juba rääkisin sellest, et lõpupildid koos laenatud riiete, lillede ja diplomi maketiga tehakse pool aastat enne lõpetamist. Selgus, et varem tehakse valmis ka pulmapildid. Siin üks kauge kaader Saigonist, kus parasjagu sellist varasemat pulmapilti tehti. Tahtmatult tekkis mõte, et kas ka matusepildid?...


1 kommentaar:

manjaana ütles ...

Me küsisime järgi, et miks nad neid maske kannavad, ja kindaid. Just päikese eest kaitseks. Mida valgem on nahk, seda kõrgem klass ja parem võimalus mehele saada.