23. nov 2014

Kuidas mehed Hoi An´is poodlesid

Nojah, tegelikult oleme ennegi olnud mõnes riigis, kus on öeldud, et siin võib lasta riideid õmmelda. Muidugi nii palju, kui siin Hoi An´is, pole ma selliseid rätsepatöökodasid kusagil näinud. No ja kui me jäime ühte kleidipoodi veidi kauemaks silmitsema, olid mehed juba paar maja edasi jalutanud, istusid ühes poes ja lasid endale särke õmmelda.

Mõõdud võeti väga täpselt, ei jäetud kirja panemata, et üks õlg madalam ja teine kõrgem, isegi moekohaseid soovitusi anti, et selline kahekordse kraega särk teile ei sobi - kael liiga jäme ja lühike:). Kangaid oli palju valida ja ma soovitasin, et teeks krae seest lillelise. Rätsep püüdis küll öelda, et see ei sobi, aga lõpuks ikka võttis teha.
 Kahe tunni pärast kutsuti mehed proovi. Ja tegelikult olidki nende neli särki juba valmis. Pealtnäha oli kõik kena, aga kui Jüri särgi selga tõmbas, siis eest nööbid justkui kinni ei läinud. Tütarlaps asus kohe seletama, et küll venib (ahaaa), aga siis tulime mõttele, et ehk on särgid vahetuses. No olidki. Lõppkokkuvõttes võib öelda, et kenad särgid, täpselt parajad ja odavad muidugi ka. Nii valisid mehed endale veel ühed kangad ja lasid särgid õhtuks hotelli tuua. Selline kullerteenus siis ka.

Mõõdusärgile õmmeldi isegi silt sisse.Sildil on kirjas, et õmmeldud Hoi An´is.




Kommentaare ei ole: