20. nov 2014

Reis Halongi lahes

Kolmandal päeval algab kahepäevane sõit Halongi (laskuva draakoni) lahel. Väikesel alusel transporditakse meid kruiisilaevale, mis on ainult meie grupi päralt. Kajut on küll väike, aga kõik vajalik on olemas. Sõit lahel on väga maaliline, ühtekokku on lahes 1969 kaljusaart, mis on tekkinud maalihete tõttu. Kaljud on nii järsud, et neil ei elata, kui välja arvata üks turismisaareke. Inimesed, kes siin elavad, elavad lahel. Vanasti elati paatmajades, nüüd on siin pigem parvmajad. Tegeletakse kalapüügi ja pärlite kasvatamisega ja muidugi ka turistide sõidutamisega. Väga suurte tormidega minnakse varju kaljudes olevatesse koobastesse. Praegu on riik otsustanud lahe elanikud maa peale ümber asustada, sest elu on jõudnud ka siinmail plastiku ja muu mittemädaneva kasutamiseni, mis tekitab aga lahes reostust. Üsna raske on ette kujutada, kuidas inimesed siin tegelikult elavad ja näiteks lapsi kasvatavad, sest vee sügavus on 15 m.
Meie kruiisilaev. Ise oleme just pisikese ümara paadiga lahel ringi sõitmas.


Ujuv küla Halongi lahel. Külaelanikud oma ümmarguste punutud! paatidega.
Selliste paadikestega tegime väikese õhtuse sõidu kaljude vahel.

inimene on sellise looduse sees ikka üks väga väike putukas.
Suur osa laevasõidust oli muigi söömine:) ja aja sisustamiseks tegi kokk esimese päeva õhtul ka väikese toiduvalmistamise tunni. Et kuidas lõigata aedviljaroose ja teha kevadrulle.


Toit on siin liigagi küllaldane:). Enamasti ka väga maitsev, no üksikute eranditega. Lisan laevas pakutud menüü, et teile isu peale ajada...

krabipirukad
kevadrullid
Mereandide supp, mis polnud eriti hea ja mida on pakutud juba mitmes kohas. Meie jaoks teeb selle imelikuks nn kliisterdatud konsistents. No on teine nagu natuke veniv kisell:). Aga kõik on harjumise küsimus.
grillitud suured krevetid. Pange tähele kaunistusi:)
kala kastmes
Kleepriisist kotletid
Kana karrikastmes
Teise päeva hommikul külastasime ka koopaid ühel kaljusaarel. Kuigi ma kartsin, et tuleb ehk mingi pimedas koopas roomamine, siis midagi sellist ei juhtunud. Koopad olid valgustatud ja tohutu suured:)

Vaade koopast lahele





kalamüüjad lahel

Kommentaare ei ole: