17. apr 2019

Jaapan on kaugel - veel toidust

Kuna mul on ikka kahtlane kalduvus enne söömist pildistada, siis saab siin nüüd veelgi meie menüüga tutvuda. Tundub, et üsna tavapärane on ühe inimese toiduportsjon serveerida pisikeste kausikestega puukarpi. Tõsi küll, meie võtsime selle komplekti õhtusöögiks kahe peale. karbitäie palakeste juurde kuulub siis kindlasti veel riis, supp ja sageli veel miskit, ühesõnaga seekord kõik, mis on pildil. Ja kuigi seda tundub hirmus palju, siis tegelikult on kõik väga-väga tervislik, nii et üleüldist ülesöömist ei tunnegi.

Serveering puukarbis


Ühel lõunal pakuti meile sellises punaste laternatega söögikohas (laternad on lihtsalt ilu pärast :)) tofu-lõunat ehk siis peaaegu kõik söögid olid tofust.




Krabimaitseline tofupätsike nagu suur klimp väheses leemes.

Laual kees igaühe jaoks eraldi potikeses tofu ja seen.

Viimasena süüakse tempura ehk paneeritud aedvili ja vähisaba

marineeritud aedvili ja tofu
Täna õnnestus käia Kanazawas ka pisikesel toiduturul. Kuigi ehitised turul olid veidi väsinud ja lipitud ja lapitud, oli tänav-põrand turu kohta lausa uskumatult-uskumatult puhas. Ei mingit prahti! Müügil ikka kala, mereannid, suuremas koguses juurvilju-aedvilju ja üsna vähe puuvilja. Väidetavalt on ainus toiduaine, mida Jaapanisse üldse sisse ei veeta, riis.

Ei mingit luksust, aga äärmiselt puhas!

Kas olete olnud kalaturul, kus pole isegi kalalõhna?

need suured jurakad on bambusevõrsed

kõikvõimalik aedvili


Pärast turuga tutvumist otsisime söögikohta ja lasime end ära meelitada ühel agaral nö sisseviskajal (pigem on siin niimõnegi söögikoha ukse taga järjekord). Vaatamata sellele jäime väga rahule. Sisekujundus koosnes põhiliselt õllesiltidest ja riidepuudest :). Ja toiduks oli huvitav mägi, millele anti kenast inglisekeelne söömisõpetus juurde.


manuaal
Igale ühele toodi selline kandik, kus oli ingver, wasabi, seesamiseemnekaste

Esmalt tuli kõrge torn laiaks litsuda. Torn koosnes toorest lõhest, toorest tuunikalast, kaheksajalast, krevettidest jms.

Siis tuli peale valada seesamiseemne kaste.

Ja pulkadega pealmine osa toidust ära süüa, järele jäi riis.

Siis toodi köögist kannukesega puljong, mis tuli riisi peale valada.

Ja siis sai suppi süüa :). Väga hea oli!
 Lõpuks kinkis tore teenindajapoiss meile veel pisitillukese origamilinnukese.

Tänaseks õhtuks pidime jõudma jaapanipärasesse hotelli mingis väiksemas kohas. Ja ma tõega kujutasin ette, miskit vanaaegset ulualust. Aga tegelikult on see moodne Jaapani spa-hotell. Siinne Jaapani õhtusöök oli selletõttu ka veidi peenem, aga siiski sarnane.

Algul on laual hulk asju ja soe toit tuleb endal grillida-keeta. Muide jaapanlased alustavad söömist endast kaugemale. Nii et toitudest esimesena tuleks süüa see, mis on kõige lähemal. Loogiline ju!

Kõik see on ühe inimese ports, pajas ka :)
Salat rediseliblikatega.

sushi nigiri oli väga maitsev.

Toores liha, mida tuli ise grillida. Pärast süüa koos kastmega.

Väikses potikeses oli puljong, kapsas, liha, 1 suur klimp (tofust?, ei tea?) ja seened.

Liha grillil

pajaroog keemas.

Pajaroast jäi pärast paksu söömist järele ülimaitsev puljong.

Friteeritud uba, seen, tiigerkrevett toodi kõige lõpuks.
Lõpetuseks puljong

2 kommentaari:

Janne ütles ...

Lõpetuseks puljong? 🤔

Tiina ütles ...

Autocorrect puuviljast?